ερώτηση.gr
     
 
 
Ρούχα για την γυναίκα τον άνδρα και το παιδί, ένδυση.gr

Διάλεξε κατηγορία
 
Τα σημαντικά θέματα
Συμβουλές για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε
Μας απαντά η κα. Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινικός –Διαιτολόγος –Διατροφολογος.
περισσότερα


Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Προσφορές grabit.gr

Ασθένειες & Θεραπείες » Γυναικολογία


 

Θεραπεία ινομυωμάτων
09/03/2019

Θεραπεία ινομυωμάτων


Συνήθως δεν απαιτείται θεραπευτική αγωγή αν η γυναίκα δεν έχει κανένα σύμπτωμα, ή εάν τα συμπτώματά είναι ήπια. Όμως σε περιπτώσεις σοβαρών συμπτωμάτων, υπάρχει μια σειρά από θεραπείες διαθέσιμες.

Παρακάτω θα παραθέτουμε τις διαθέσιμες θεραπείες, όμως τονίζουμε ότι ο Θεράπτων γιατρός σας θα σας εξηγήσει ποια θεραπεία είναι η πιο κατάλληλη για εσάς.

 
Φάρμακευτική αγωγή
Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο ικανό να θεραπεύσει τα ινομυώματα της μήτρας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ορμόνες που προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα.
 
Η θεραπεία με ορμόνες θα μειώσει τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό σας, με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα ινομυώματα, όμως η βοήθεια τους είναι προσωρινή. Όταν διακοπεί η θεραπεία, τα ινομυώματα επανέρχονται στο αρχικό τους μέγεθος.
 
Οι ορμόνες αυτές  (GnRH) μπορούν να χορηγηθούν και πριν την χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των ινομυομάτων, για τρεις με τέσσερις μήνες ώστε να συρρικνωθούν και να είναι ευκολότερη η δουλειά του χειρούργου και η ταλαιπωρία της γυναίκας. Όμως, δεν θα πρέπει να χορηγούνται για διάστημα άνω των έξι μηνών διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος οστεοπόρωσης.
 
Χειρουργική
Υπάρχει μια σειρά από χειρουργικές επιλογές για τη θεραπεία των ινομυωμάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιγράφονται παρακάτω.
 
Εμβολισμός των ινομυωμάτων
Με τη μέθοδο αυτή, η γυναίκα αποφεύγει το χειρουργείο. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο ειδικός μέσω ειδικού καθετήρα, μπλοκάρει την κυκλοφορία του αίματος προς τη μήτρα. Σαν αποτέλεσμα της ελάττωσης της παροχής του αίματος, τα ινομυώματα συρρικνώνονται. Η τεχνική είναι κατάλληλη για μικρά ινομυώματα και δεν υπάρχει μεγαλη η εμπειρία στη χώρα μας. Δεν ενδείκνυται για γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.
 
Έχει αποτέλεσματα στις 6 από τις 10 γυναίκες που καταφεύγουν σε αυτή τη θεραπεία ανακουφίζοντας τς από την έντονη αιμορραγία και τον υπερβολικό πόνο
 
Ινομυωματεκτομή
Η ινομυωματεκτομή είναι μια εγχείρηση αφαίρεσης ινομυωμάτων, αφήνοντας τη μήτρα ανέπαφη
Ινομυωματεκτομή γίνεται σε  γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν μελλοντικά.  Επειδή η μήτρα δεν απομακρύνεται υπάρχει μια πιθανότητα ότι θα εμφανιστούν  ινομυώματα εκ νέου στο μέλλον στο μέλλον, για αυτο χρειάζεται επανέλεγχος κάθε έξι μήνες. Μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά ή κολπικά
 
Υστερεκτομή
Η υστερεκτομή είναι μια σημαντική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείτε ολόκληρη η μήτρα,

Η επέμβαση γίνεται είτε λαπαροσκοπικά, είτε κολπικά (αφαιρείται η μήτρα από τον κόλπο χωρίς να γίνει τομή στην κοιλιά), είτε με τομή στην κοιλιά (χαμηλή εγκάρσια ή κάθετη τομή). Μετά από την υστερεκτομή, η γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος αφού αφαιρείται η μήτρα της.

 

Η υστερεκτομή είναι μια σημαντική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται ολόκληρη η μήτρα. Η επέμβαση γίνεται είτε λαπαροσκοπικά, είτε κολπικά (αφαιρείται η μήτρα από τον κόλπο χωρίς να γίνει τομή στην κοιλιά), είτε με τομή στην κοιλιά (χαμηλή εγκάρσια ή κάθετη τομή). Μετά από την υστερεκτομή, η γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος αφού αφαιρείται η μήτρα της.

Εκτομή ενδομητρίου
Κατά την διαδικασία αυτή με το υστεροσκόπιο (τηλεσκοπική κάμερα) που εισάγεται στη μήτρα μέσω του κόλπου, καταστρέφεται η εσωτερική επιφάνεια της μήτρας. Αυτό γίνεται με τη χρήση μικροκυμάτων ή θερμότητας και τα ινομύωμα  στην πραγματικότητα αποκόπτονται. Πραγματοποιείται σε γυναίκες που δεν επιθυμούν πλέον να μείνουν έγκυες

Υποσημείωση : Το άρθρο αυτό, έχει πληροφοριακό καθαρά χαρακτήρα. Δεν αναπληρώνει την γνώμη του θεράποντα ιατρού σας. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/και προληπτική χρήση, συζητήστε πρώτα με τον γιατρό σας.

 

 
         
 

 

Δοκιμάσαμε και σας Προτείνουμε

Camelot, στην υπηρεσία μας για το φιλτράρισμα νερού & αέρα
Προϊόντα υγείας από τον πλέον αξιόπιστο οργανισμό Υγείας...
περισσότερα

Κατάλληλη επιλογή διαιτολόγου
Πολλοί αναγνώστες μας, ρωτάνε «πώς θα πετύχουν σίγουρη και διαρκή απώλεια βάρους»
περισσότερα

Lipogen, για Βαθύ Καθαρισμό & λαμπερό δέρμα
Αν θέλετε να έχετε δέρμα υγιές και φρέσκο είναι απαραίτητος
περισσότερα

Κέντρο Υγείας και Εναρμόνισης, Ευζήν εναλλακτικά
Ένα πλήρες διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο, το Κέντρο Υγείας και Εναρμόνισης
περισσότερα

 
Προσφορές και Διαφημίσεις
 

Πρόσφατα Θέματα

Θεραπεία ινομυωμάτων
Συνήθως δεν απαιτείται θεραπευτική αγωγή αν η γυναίκα δεν έχει κανένα σύμπτωμα
περισσότερα

Απώλεια βάρους με διάρκεια για σίγουρα αποτελέσματα
Φανταστείτε τι θα συμβέι αν κάποιος που δεν έχει ασκηθεί
περισσότερα

Πως θα χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης ;
Γυναίκες που μετά τον τοκετό ακολουθούν πρόγραμμα διαίτας και άσκησης,
περισσότερα

 

Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Newsletter

 
 


Στοίχημα.gr

Χρήμα.gr

Διαφήμιση.gr

Ζώα.gr

Ρούχα.gr

Παπούτσια.gr

 

 

 

 

WebCore IT & Web Developments